Testimonials

Pepi Rozendaal
“Philip heads Zorgvilla Oud Clingendael with great personal interest in the guests (patients) that are cared for in a private villa that his organisation offers to old(er) people. I have known Philip for the past 10 years in which my mother has received excellent care. His organisation offers a solution for those who are unable to look after themselves, (due to dementia, Alzheimer, or other physical or mental disabilities). The relatively small communities in which the guests are living is to my conviction the best solution I could find for my mother, in her specific case certainly preferable to individual (private) care at home. The staff at the villa is kind and caring, the atmosphere luxurious, warm and homely. Philip is especially alert on the quality of life of the guests and respect for each individual. The staff acts accordingly. He is approachable when problems arise or possible improvements are suggested and takes appropriate action. I have no hesitation to recommend Zorgvilla Oud Clingendael. Philip certainly has found a niche in the ever increasing need for care of old people. I am very grateful for what his organisation has done for my mother in the past 10 years.”

Jaap Quarles van Ufford
“Ondanks het feit dat het familielid voor wie ik de contactpersoon was is overleden wil ik graag nog mijn eigen ervaringen met Zorgvilla Oud Clingendael delen. De directie heeft “het vak” met de paplepel binnen gekregen en is daarom ook uitermate kundig, staat klaar met adviezen en is open voor suggesties die een nuttige bijdrage leveren aan het welzijn van cliënten. Het personeel is kundig in de verpleging en zeer vriendelijk en geduldig in de dagelijkse omgang. Bezoekende familieleden worden zeer voorkomend verwelkomd met een kop koffie of thee of een ander drankje. Mijn familielid, dat in de voorgaande, helaas aflatende, verpleegomgeving volledig in zichzelf was gekeerd en in een isolement was geraakt, fleurde bij Zorgvilla Oud Clingendael helemaal op en genoot op haar manier zo nog van de laatste 15 maanden van haar leven. Geheel tegen onze verwachting maar conform de garantie van de directie, nam zij na enkele weken gewenning, deel aan een breed scala aan activiteiten dat wordt georganiseerd (intern b.v. diverse spel activiteiten, bloemschikken, koken, muziek, interessante lezingen en extern dingen als rondvaarten, Keukenhof, museumbezoek). Geen van deze activiteiten wordt echter opgedrongen en er is ook altijd ruim tijd voor rust om te genieten in de prachtige huiskamers die op iedere verdieping zijn ingericht of in de zomer op de zonovergoten terrassen. De accommodatie is “een plaatje” en als ik zeker wist dat ik op mijn oude dag een vergelijkbare zorg nodig zou hebben, zou ik nu al voor Zorgvilla Oud Clingendael tekenen! Een aanrader dus!

Vanessa van Houtum
“Mijn vader heeft een hele fijne tijd gehad in zorgvilla Oud Clingendael, waar hij tot zijn dood verbleef. Het huis heeft een hele warme open sfeer. Bewoners voelen zich vrij en krijgen veel aandacht. Er zijn uitjes, activiteiten en concerten. Voor ieder wat wils. En naast het feit dat het een erg mooi luxe gebouw is, smaakvol ingericht met een warme sfeer, wordt hier ook de allerbeste verzorging gegeven die mogelijk is. In huis hebben zij de beste verzorgers en verpleging die je kan wensen. Altijd vriendelijk, bekwaam en geduldig met veel respect. Bewoners worden met zeer veel geduld en respect als gelijke behandeld (dat is bij andere zorg instanties nogal eens anders!). Het is merkbaar dat het al meer dan 35 jaar een familie bedrijf is. Er is zeer veel know how in huis. Overall een goede ervaren organisatie. Indien u zoekt naar de beste meest plezierige woonomgeving voor uw (groot)ouders/ partner of familie lid, dan kan ik u dit huis van harte aanbevelen.” 

Paul Verspoor
“Wij zochten een plaats waar onze ouders goed verzorgd konden wonen. Onze moeder werd wel erg vergeetachtig en onze vader was bijna blind, slecht ter been en kon niet meer voor zijn echtgenote zorgen. Vanaf het moment dat wij kennismaakten met Zorgvilla Oud Clingendael wisten we dat dit de plaats was waar onze ouders waardig van het laatste deel van hun leven konden genieten. Oud Clingendael is een prachtige woonomgeving. Er was steeds sprake van liefdevolle en zeer persoonlijke zorg, die zich naadloos aan de veranderende behoeften aanpaste toen de gezondheidstoestand van onze ouders verslechterde. De zorg was steeds respectvol en aangepast aan hun persoonlijke wensen. Er werden dagelijks stimulerende en zeer geapprecieerde activiteiten georganiseerd door betrokken medewerkers. De gezondheids­toestand van onze ouders werd scherp bewaakt, en waar nodig werd adequaat actie ondernomen. Over het leven en gezondheid van onze ouders werd aan ons, de kinderen, regelmatig en duidelijk gerapporteerd. Er was sprake van goede constante monitoring door en diepe betrokkenheid bij de directie die, net als de verpleging, steeds zeer toegankelijk was. Als er af en toe iets niet helemaal naar wens verliep, werd daarop direct actie ondernomen. We hopen dat als wij zover zijn, wij ook op zo’n goede woonplek terecht kunnen.”

Roon van Rhee
“Bij de zorg voor dementerenden gaat het in eerste instantie om de zorg voor de dementerende zelf, vaak een dierbaar familielid, een vader, een moeder, een broer, een zus of anderszins een dierbare. Dat deze zorg centraal staat zou een vooronderstelling zijn maar de waarheid, als helaas maar al te vaak op te merken in het nieuws, is vaak anders. Het is te merken dat Zorgvilla Oud Clingendael haar oorsprong kent in het verlenen van zorg en niet in het gegeven van een mogelijke lucratieve business. Dit maakt de zorgvilla, samen met de bijzondere omgeving waarin en werknemers waarmee deze zorg wordt verleend, tot iets bijzonders.Bij de zorg voor mijn moeder resulteert dit in de uitspraak die ik vaak bij mensen in mijn omgeving neerleg. De specialistische zorg is van een dusdanig karakter en de omgeving waarin deze wordt verleend zo bijzonder dat de directe omgeving van de hulpbehoevende de bezorgdheid over de zorg kan laten varen. En dat is van enorme waarde!”

Ellen Boomer-Van der Ploeg
“Mijn moeder heeft met de diagnose vasculaire dementie 7 jaar perfecte zorg en aandacht mogen ontvangen in de Zorgvilla Oud Clingendael. Niet alleen de zorg maar ook de mooie accommodatie; haar grote kamer met mooie badkamer, de gezellige woon-/eetkamer, schitterende tuin met mooie terrassen waarvan één met een overkapping, hebben bijgedragen tot een voor haar bijzonder aangenaam verblijf. Mijn moeder en ook wij hebben genoten van de vele uitjes; de boottochtjes over de Leidse grachten, bezoekjes aan het Mauritshuis, de Keukenhof en niet te vergeten de concerten in huis. Het contact met de directie en het personeel was zeer professioneel, meedenkend en bijzonder prettig. De wetenschap dat mijn moeder het daar zo naar haar zin had en in alle opzichten in goede handen was, gaf ons als familie een bijzonder rustgevend en fijn gevoel.”

Els van Weelie-Nijman
“Drie en een half jaar heeft mijn tante in Zorgvilla Oud Clingendael gewoond. We zijn erg blij dat zij daar de afgelopen jaren is geweest. Ze ontving doorlopend veel liefde en aandacht en is in de eerste maanden van haar verblijf enorm opgeknapt. Oud Clingendael is niet alleen een fijn thuis voor de bewoners, maar ook voor hun bezoekers. Nu mijn tante is overleden, ervaar ik het afscheid van het huis dan ook als een verlies!”

Kati Tavy
“Onze ervaringen zijn gerelateerd aan de opvang van mijn moeder die ruim tien jaar aan dementie heeft geleden. Wij hebben haar verhuisd uit een ander particulier tehuis en waren onder de indruk van de kwaliteit van de woonomgeving maar zeker ook van de zorg. Mijn moeder is vier jaar lang liefdevol verpleegd en kreeg alle aandacht die zij nodig had. Mantelzorgers weten hoe complex de regelgeving is en onderhevig aan verandering! Hierin kregen wij als familie zeer welkome adviezen en begeleiding. Ik raad eenieder in mijn omgeving die op zoek is naar zorg op maat voor ouderen, Zorgvilla Oud Clingendael aan.”

Simon van der Graaf
“Na een lange zoektocht om voor onze vader een een nieuw thuis te vinden zijn wij in contact gekomen met Philip Kruseman Aretz, Eigenaar van zorgvilla Oud Clingendael. Een fantastische ervaring. Een kleinschalig huis voor dementerende ouderen. Zeer veel aandacht en respect voor het individu met de beste zorg, zowel fysiek als mentaal. Geen tehuis maar een thuis. Een sublieme plek om echt oud te worden. Als directeur-eigenaar weet Philip dit samen met zijn moeder en geweldige staf te realiseren. Voor mij het voorbeeld hoe ouderenzorg ook kan.”

Jeroen van der Toorn
“Mijn moeder heeft de laatste fase van haar leven in de zorgvilla gewoond vanwege gezondheidsproblemen waardoor zij steeds kwetsbaarder werd. Al die tijd is zij liefdevol verzorgd in een omgeving waar ze zich écht thuis voelde. Iedereen die op zoek is naar een beschermde woonomgeving waarbinnen professionele verzorging en verpleging op maat worden verleend en bovendien alle ruimte is voor persoonlijke aandacht en gevarieerde dagbesteding zou ik Zorgvilla Oud Clingendael dan ook van harte willen aanbevelen.”

Jan ter Mors
“I think Oud Clingendael in Wassenaar is a great place to stay for elderly people, especially when they suffer dementia. Philip appears to be a very nice and devoted owner. His personnel takes good care of the residents in the house, visitors and family included.”

Ronald Hijmans
“Philip Kruseman runt zijn organisatie op een professionele wijze, een concept van particuliere ouderen verzorging, met aandacht voor psychogeriatrische problemen, in een eigen huiskamer omgeving met veel aandacht voor de bewoners. Onze moeder heeft meer dan 5 jaar in de zorgvilla gewoond.”

Veerle Bender
“Vanaf het najaar van 2016 tot juni 2022 is dit de woonplaats geweest van mijn vader Arend Hendriks. Een betere verzorging heb ik niet voor hem kunnen wensen, de zorg ging zeer liefdevol met hem om. Geduld, respect, vriendelijkheid zijn de eerste woorden die bij me opkomen, terugdenkend aan de Zorgvilla. Nadat wij als kinderen bijna 5 jaar de verzorging aan huis hadden gedaan, kwamen wij in aanraking met Zorgvilla Oud Clingendael. Zij namen de zorg van ons over en informeerden ons ook continu over wat er gebeurde, zodat wij ook als wij er niet waren, exact wisten hoe het met onze vader ging.
Mijn vader kon bijvoorbeeld ook erg genieten van de muziekmiddagen die werden georganiseerd, dan werd er gezongen, gitaar en/of piano gespeeld.
Ieder kind, dat een veilig en prettig onderkomen zoekt voor zijn/ haar ouder met Alzheimer, raad ik deze villa aan. Het is zo fijn om naar bed te gaan met het idee in je achterhoofd dat er voor hem gezorgd wordt.

Wolter Knijff
“Onze moeder kreeg de diagnose vasculaire dementie. Voor ons was dit het signaal op zoek te gaan naar een beschermende woonomgeving voor als ze niet meer zelfstandig thuis zou kunnen wonen. De keus viel op Zorgvilla Oud Clingendael. Op het moment dat het thuis echt niet langer verantwoord was, kon zij snel verhuizen naar de Zorgvilla. In de ruim 3 jaren die ze hier verbleef heeft het haar aan niets ontbroken. Hier wordt echt liefdevolle en deskundige zorg geboden. Het activiteitenprogramma biedt voor elk wat wils. Ook als bezoeker voelden we ons thuis en welkom op de villa.

Testimonials

Pepi Rozendaal
“Philip heads Zorgvilla Oud Clingendael with great personal interest in the guests (patients) that are cared for in a private villa that his organisation offers to old(er) people. I have known Philip for the past 10 years in which my mother has received excellent care. His organisation offers a solution for those who are unable to look after themselves, (due to dementia, Alzheimer, or other physical or mental disabilities). The relatively small communities in which the guests are living is to my conviction the best solution I could find for my mother, in her specific case certainly preferable to individual (private) care at home. The staff at the villa is kind and caring, the atmosphere luxurious, warm and homely. Philip is especially alert on the quality of life of the guests and respect for each individual. The staff acts accordingly. He is approachable when problems arise or possible improvements are suggested and takes appropriate action. I have no hesitation to recommend Zorgvilla Oud Clingendael. Philip certainly has found a niche in the ever increasing need for care of old people. I am very grateful for what his organisation has done for my mother in the past 10 years.”

Jaap Quarles van Ufford
“Ondanks het feit dat het familielid voor wie ik de contactpersoon was is overleden wil ik graag nog mijn eigen ervaringen met Zorgvilla Oud Clingendael delen. De directie heeft “het vak” met de paplepel binnen gekregen en is daarom ook uitermate kundig, staat klaar met adviezen en is open voor suggesties die een nuttige bijdrage leveren aan het welzijn van cliënten. Het personeel is kundig in de verpleging en zeer vriendelijk en geduldig in de dagelijkse omgang. Bezoekende familieleden worden zeer voorkomend verwelkomd met een kop koffie of thee of een ander drankje. Mijn familielid, dat in de voorgaande, helaas aflatende, verpleegomgeving volledig in zichzelf was gekeerd en in een isolement was geraakt, fleurde bij Zorgvilla Oud Clingendael helemaal op en genoot op haar manier zo nog van de laatste 15 maanden van haar leven. Geheel tegen onze verwachting maar conform de garantie van de directie, nam zij na enkele weken gewenning, deel aan een breed scala aan activiteiten dat wordt georganiseerd (intern b.v. diverse spel activiteiten, bloemschikken, koken, muziek, interessante lezingen en extern dingen als rondvaarten, Keukenhof, museumbezoek). Geen van deze activiteiten wordt echter opgedrongen en er is ook altijd ruim tijd voor rust om te genieten in de prachtige huiskamers die op iedere verdieping zijn ingericht of in de zomer op de zonovergoten terrassen. De accommodatie is “een plaatje” en als ik zeker wist dat ik op mijn oude dag een vergelijkbare zorg nodig zou hebben, zou ik nu al voor Zorgvilla Oud Clingendael tekenen! Een aanrader dus!

Vanessa van Houtum
“Mijn vader heeft een hele fijne tijd gehad in zorgvilla Oud Clingendael, waar hij tot zijn dood verbleef. Het huis heeft een hele warme open sfeer. Bewoners voelen zich vrij en krijgen veel aandacht. Er zijn uitjes, activiteiten en concerten. Voor ieder wat wils. En naast het feit dat het een erg mooi luxe gebouw is, smaakvol ingericht met een warme sfeer, wordt hier ook de allerbeste verzorging gegeven die mogelijk is. In huis hebben zij de beste verzorgers en verpleging die je kan wensen. Altijd vriendelijk, bekwaam en geduldig met veel respect. Bewoners worden met zeer veel geduld en respect als gelijke behandeld (dat is bij andere zorg instanties nogal eens anders!). Het is merkbaar dat het al meer dan 35 jaar een familie bedrijf is. Er is zeer veel know how in huis. Overall een goede ervaren organisatie. Indien u zoekt naar de beste meest plezierige woonomgeving voor uw (groot)ouders/ partner of familie lid, dan kan ik u dit huis van harte aanbevelen.” 

Paul Verspoor
“Wij zochten een plaats waar onze ouders goed verzorgd konden wonen. Onze moeder werd wel erg vergeetachtig en onze vader was bijna blind, slecht ter been en kon niet meer voor zijn echtgenote zorgen. Vanaf het moment dat wij kennismaakten met Zorgvilla Oud Clingendael wisten we dat dit de plaats was waar onze ouders waardig van het laatste deel van hun leven konden genieten. Oud Clingendael is een prachtige woonomgeving. Er was steeds sprake van liefdevolle en zeer persoonlijke zorg, die zich naadloos aan de veranderende behoeften aanpaste toen de gezondheidstoestand van onze ouders verslechterde. De zorg was steeds respectvol en aangepast aan hun persoonlijke wensen. Er werden dagelijks stimulerende en zeer geapprecieerde activiteiten georganiseerd door betrokken medewerkers. De gezondheids­toestand van onze ouders werd scherp bewaakt, en waar nodig werd adequaat actie ondernomen. Over het leven en gezondheid van onze ouders werd aan ons, de kinderen, regelmatig en duidelijk gerapporteerd. Er was sprake van goede constante monitoring door en diepe betrokkenheid bij de directie die, net als de verpleging, steeds zeer toegankelijk was. Als er af en toe iets niet helemaal naar wens verliep, werd daarop direct actie ondernomen. We hopen dat als wij zover zijn, wij ook op zo’n goede woonplek terecht kunnen.”

Roon van Rhee
“Bij de zorg voor dementerenden gaat het in eerste instantie om de zorg voor de dementerende zelf, vaak een dierbaar familielid, een vader, een moeder, een broer, een zus of anderszins een dierbare. Dat deze zorg centraal staat zou een vooronderstelling zijn maar de waarheid, als helaas maar al te vaak op te merken in het nieuws, is vaak anders. Het is te merken dat Zorgvilla Oud Clingendael haar oorsprong kent in het verlenen van zorg en niet in het gegeven van een mogelijke lucratieve business. Dit maakt de zorgvilla, samen met de bijzondere omgeving waarin en werknemers waarmee deze zorg wordt verleend, tot iets bijzonders.Bij de zorg voor mijn moeder resulteert dit in de uitspraak die ik vaak bij mensen in mijn omgeving neerleg. De specialistische zorg is van een dusdanig karakter en de omgeving waarin deze wordt verleend zo bijzonder dat de directe omgeving van de hulpbehoevende de bezorgdheid over de zorg kan laten varen. En dat is van enorme waarde!”

Ellen Boomer-Van der Ploeg
“Mijn moeder heeft met de diagnose vasculaire dementie 7 jaar perfecte zorg en aandacht mogen ontvangen in de Zorgvilla Oud Clingendael. Niet alleen de zorg maar ook de mooie accommodatie; haar grote kamer met mooie badkamer, de gezellige woon-/eetkamer, schitterende tuin met mooie terrassen waarvan één met een overkapping, hebben bijgedragen tot een voor haar bijzonder aangenaam verblijf. Mijn moeder en ook wij hebben genoten van de vele uitjes; de boottochtjes over de Leidse grachten, bezoekjes aan het Mauritshuis, de Keukenhof en niet te vergeten de concerten in huis. Het contact met de directie en het personeel was zeer professioneel, meedenkend en bijzonder prettig. De wetenschap dat mijn moeder het daar zo naar haar zin had en in alle opzichten in goede handen was, gaf ons als familie een bijzonder rustgevend en fijn gevoel.”

Els van Weelie-Nijman
“Drie en een half jaar heeft mijn tante in Zorgvilla Oud Clingendael gewoond. We zijn erg blij dat zij daar de afgelopen jaren is geweest. Ze ontving doorlopend veel liefde en aandacht en is in de eerste maanden van haar verblijf enorm opgeknapt. Oud Clingendael is niet alleen een fijn thuis voor de bewoners, maar ook voor hun bezoekers. Nu mijn tante is overleden, ervaar ik het afscheid van het huis dan ook als een verlies!”

Kati Tavy
“Onze ervaringen zijn gerelateerd aan de opvang van mijn moeder die ruim tien jaar aan dementie heeft geleden. Wij hebben haar verhuisd uit een ander particulier tehuis en waren onder de indruk van de kwaliteit van de woonomgeving maar zeker ook van de zorg. Mijn moeder is vier jaar lang liefdevol verpleegd en kreeg alle aandacht die zij nodig had. Mantelzorgers weten hoe complex de regelgeving is en onderhevig aan verandering! Hierin kregen wij als familie zeer welkome adviezen en begeleiding. Ik raad eenieder in mijn omgeving die op zoek is naar zorg op maat voor ouderen, Zorgvilla Oud Clingendael aan.”

Simon van der Graaf
“Na een lange zoektocht om voor onze vader een een nieuw thuis te vinden zijn wij in contact gekomen met Philip Kruseman Aretz, Eigenaar van zorgvilla Oud Clingendael. Een fantastische ervaring. Een kleinschalig huis voor dementerende ouderen. Zeer veel aandacht en respect voor het individu met de beste zorg, zowel fysiek als mentaal. Geen tehuis maar een thuis. Een sublieme plek om echt oud te worden. Als directeur-eigenaar weet Philip dit samen met zijn moeder en geweldige staf te realiseren. Voor mij het voorbeeld hoe ouderenzorg ook kan.”

Jeroen van der Toorn
“Mijn moeder heeft de laatste fase van haar leven in de zorgvilla gewoond vanwege gezondheidsproblemen waardoor zij steeds kwetsbaarder werd. Al die tijd is zij liefdevol verzorgd in een omgeving waar ze zich écht thuis voelde. Iedereen die op zoek is naar een beschermde woonomgeving waarbinnen professionele verzorging en verpleging op maat worden verleend en bovendien alle ruimte is voor persoonlijke aandacht en gevarieerde dagbesteding zou ik Zorgvilla Oud Clingendael dan ook van harte willen aanbevelen.”

Jan ter Mors
“I think Oud Clingendael in Wassenaar is a great place to stay for elderly people, especially when they suffer dementia. Philip appears to be a very nice and devoted owner. His personnel takes good care of the residents in the house, visitors and family included.”

Ronald Hijmans
“Philip Kruseman runt zijn organisatie op een professionele wijze, een concept van particuliere ouderen verzorging, met aandacht voor psychogeriatrische problemen, in een eigen huiskamer omgeving met veel aandacht voor de bewoners. Onze moeder heeft meer dan 5 jaar in de zorgvilla gewoond.”

Veerle Bender
“Vanaf het najaar van 2016 tot juni 2022 is dit de woonplaats geweest van mijn vader Arend Hendriks. Een betere verzorging heb ik niet voor hem kunnen wensen, de zorg ging zeer liefdevol met hem om. Geduld, respect, vriendelijkheid zijn de eerste woorden die bij me opkomen, terugdenkend aan de Zorgvilla. Nadat wij als kinderen bijna 5 jaar de verzorging aan huis hadden gedaan, kwamen wij in aanraking met Zorgvilla Oud Clingendael. Zij namen de zorg van ons over en informeerden ons ook continu over wat er gebeurde, zodat wij ook als wij er niet waren, exact wisten hoe het met onze vader ging.
Mijn vader kon bijvoorbeeld ook erg genieten van de muziekmiddagen die werden georganiseerd, dan werd er gezongen, gitaar en/of piano gespeeld.
Ieder kind, dat een veilig en prettig onderkomen zoekt voor zijn/ haar ouder met Alzheimer, raad ik deze villa aan. Het is zo fijn om naar bed te gaan met het idee in je achterhoofd dat er voor hem gezorgd wordt.

Wolter Knijff
“Onze moeder kreeg de diagnose vasculaire dementie. Voor ons was dit het signaal op zoek te gaan naar een beschermende woonomgeving voor als ze niet meer zelfstandig thuis zou kunnen wonen. De keus viel op Zorgvilla Oud Clingendael. Op het moment dat het thuis echt niet langer verantwoord was, kon zij snel verhuizen naar de Zorgvilla. In de ruim 3 jaren die ze hier verbleef heeft het haar aan niets ontbroken. Hier wordt echt liefdevolle en deskundige zorg geboden. Het activiteitenprogramma biedt voor elk wat wils. Ook als bezoeker voelden we ons thuis en welkom op de villa.